Hærfangkjerka

Denne skogsturen har jeg tenkt lenge på å gå. Jeg har studert kart på internett og fant en rute i en liten dal med myr hele veien, så jeg har tenkt at det har vært en mulig rute til Hærfangkjerka. Tilbaketuren skulle gå opp en traktorvei til skogsveien og tilbake til Midtskog hvor jeg parkerte bilen.


På kartet var det markert en sti på myrene gjennom den lille dalen, men den var ikke lett å se. Mange steder var det høyt vått gress som lå overende, slik at stien var skjult. Turen gjennom den lille dalen gikk greit, bortsett fra et sted hvor jeg måtte klyve over noen steinblokker.


Nede ved Slordammen var passeringen langs vannkanten bort til Slorene slitsom med tett skog og en god del steiner i terrenget. Vel framme ved Slorene viste det seg at traktorveien over Slorene var overfylt med vann, slik at jeg måtte ta en annen rute, på langs med Slorene, helt til Hærfangkjerka og forbi.


Jeg gikk forbi Hærfangkjerka fordi jeg ikke visste hvor den var i terrenget, det var først da jeg kom over på motsatt side og begynte tilbakeveien at jeg ble oppmerksom på Hærfangkjerka oppe i bergveggen. Det ble ingen tur opp dit denne gangen, så det får bli på neste tur.


Etter å ha tråkket over Slorene tilbake, tok jeg en liten rast på en liten krakk og spiste matpakka mi og drakk safta mi, før jeg ruslet videre opp den bratte og lange traktorveien til skogsveien.

Flere poster i samme kategori