Skitur til Kongsrudtjernet

10. mars 2019 var det mye snø i skogen og flotte skiforhold og alt lå til rette for en fin skitur til Kongsrudtjernet. Dette ble en fin runde utenfor oppgåtte skiløyper det meste av turen. Fra Sjursrud er det kjørt opp fin skiløype inn til Breimåsan og videre forbi Svarttjernet til Torgenrud gård. Rett etter å ha passert Svarttjernet og rett etter den den lille røde hytta går skogsveien ned til Finnbråten.


Der ble det en liten rast på turen før jeg fortsatte ned til Gullerud som ligger nord for Finnbråten, ned mot myra ved Kongsrudtjernet. Gullerud har vært et jorde og man kan tydelig se ned mot Kongsrudmyra at det er rester etter gjerde og jordpåfyll.


Vinteren er den eneste årstiden hvor det er mulig å bevege seg på Kongsrudtjernmyra. Da kan man se hvordan skogen har blitt ødelagt på grunn av beverens oppdemming av Kongsrudtjernet. Det er godt med fugleliv på Kongsrudtjernmyra, også vinterstid.


Jeg fikk se fire svaner som oppholdt seg på andre siden av tjernet i forhold til hvor jeg gikk. Den ene tok en runde for å finne ut om jeg var for nær, men den tok bare en svingom før den gikk ned for landing igjen.

Flere poster i samme kategori