Elvestien fra Årnes til Ynskroken

Elvestien begynner ved Årnes og går langs med Glomma helt til Ynskroken. Turen er langt opp til å gå både langs elva og langs landeveien tilbake til Årnes fra Ynskroken. Vil man gå langs Glomma tilbake, er det fullt mulig. Fra Årnes går Elvestien forbi boligområdet Høie.


Mellom Årnes og Høie går Elvestien på en lang holme som stikker ut langs med Glomma. Etter Høie går Elvestien langs elvebredden helt opp til Hennisand. Der kan man bade om sommeren. Fra Hennisand går Elvestien delvis langs elvebredden og delvis langs jordekanter.

Flere steder langs med Elvestien er det små gangbruer som går over bekker og raviner som ender i Glomma. Langs Elvestien er det fin utsikt over til den andre bredden, som for eksempel til Nes kirkeruiner ovenfor Hennisand og Frognerstranda som ligger vis á vis Ynskroken.

Fra Ynskroken kan man følge grusveier tilbake til Årnes. I jordbrukslandskapet i Nes kommune er det mange fine og store gårder som ligger fint til på høyder ovenfor Glomma. Nes kommune er Norges største jordbrukskommune med over 800 gårdsbruk. Turen er 13,2 kilometer lang.

Flere poster i samme kategori