Fenstad kirke til Fenstadtangen

Turen begynner på parkeringsplassen ved Fenstad kirke og går gjennom porten inn på kirkegården. På østsiden av Fenstad kirke ligger Fenstad kirkes eldste gravstøtte og under den ligger Maren Wendelboe Blinderud, som etter sin manns død bosatte seg på Huser gård ved Vorma.

Turen går videre over kirkegården, mellom gravstøtter som står der, ned til sørvestre del hvor det er en åpning i gjerdet. Der nede starter stien som går gjennom ravinedalen på sti over bekken og opp en bakke til jordekanten på oversiden av Huser gård nede ved Vorma.

Stien følger jordekanten helt til veien som går mellom Fenstad kirke og Huser gård - en perle ved Vorma! Veien krysses og en gresskledd sti følges ned til skogkanten. Der deler stien seg og man kan gå begge retninger ned til Fenstadtangen, men den til høyre går om Ertetangen.

Vel nede på Fenstadtangen er det fint å sitte og titte ut på Vorma som sklir forbi. Her kan man fiske og kanskje bade. Fra Fenstadtangen går stien opp en bakke og følger langs med en ravinedal opp til grusveien og tilbake til Fenstad kirke og parkeringsplassen.

​Turen er kort, bare 2,4 kilometer lang.

Flere poster i samme kategori