Lærerinnestien

Dagens planlagte tur skulle gå langs lærerinnestien, men ble problematisk å følge på grunn av mye vann i skogen. Demningen i Falltjennet hadde såpass stor vannføring at det ikke lot seg gjøre å gå over den, og kloppen over Fallåa nedstrøms var i så dårlig forfatning at den heller ikke kunne forseres.


Så da måtte vi ty til en annen løsning og det var å følge skogsveien fra Fallet og opp til Nordfallet og videre til Skulauget ved utløpet av Vaskesjøen. Derfra går en sti langs med Langmåsahøgda til Vestre Tresjøen og videre til Østre Tresjøen hvor vi fant en fin plass å spise noe av matpakka før vi gikk videre.


Ved både Vestre og Østre Tresjøen ble tatt mange fine bilder av området, og forøvrig ellers langs med skogsturen. Terrenget er preget av alle de flotte høstfargene. Fra Østre Tresjøen gikk vi over hengebrua der og videre mot Folvelsetra og klebersteinsbruddet. Dette var et spennende område å ferdes i med mye fin skog.


Etter å ha vært litt ved klebersteinsbruddet og Folvelsetra gikk vi til Gørrtjenn hvor vi hadde et nytt stopp og spiste resten av matpakka. Fra Gørrtjenn gikk vi et stykke langs en fin skogsvei før vi måtte over på sti i terrenget igjen mot Vaskesjøen. Der var det å gå samme skogsvei tilbake til Aulifallet og på sti tilbake til Auli kirke hvor turen staret.


Skogsturens lengde ble på 23 kilometer med massevis av hjortelusflue som var ei skikkelig plage. Selv om vi hadde skaut på hue og var godt pakket inn i hals og nakke, klarte de å komme til der. Men alt i alt var vi veldig fornøyde med den lange flotte turen i et flott terreng.

Flere poster i samme kategori