Låveggsåsen rundt

Skogsturen begynner på parkeringsplassen ved idrettsbanen på Brårud. Der følges lysøypa et lite stykke til Veslemåsan.  Over Veslemåsan er det en lang fin klopp på over 300 meter. Fra Veslemåsan går stien i et lett og ledig terreng, over kloppbelagte myrer og i lysløypa et stykke.

Etter å ha gått gjennom skogen kommer man til skytebanen ved Skøimåsan. Der følges veien ned til Svanfossvegen som krysses og så bærer det ut i terrenget igjen på en tydelig og fin sti opp til toppen av Låveggsåsen. Hele tiden er det en svak stigning, men ikke bratt.

Oppe på toppen av åsen står det en gammel grønnmalt radar som ser ut til å være ute av bruk. Rett ved er et trigometrisk punkt. Derfra går stien nedover, helt til man kommer til Låveggsdammen hvor det er fine pausemuligheter med gapahuk og krakker.

Fra Låveggsdammen går resten av turen ned til Brårud på en bred og godt merket sti. Rett før Brårud er et lite hogstfelt og en bekk med fin bru over. Der ender stien og turen tilbake til idrettsbanen foregår på lokale veier.

Skogsturens lengde er på 6 kilometer.

Flere poster i samme kategori