Fjuk skole til Fjuktjern og en runde

Skogsturen begynner ved parkeringsplassen på Fjuk skole. Derfra følges gangveien langs med Fjukveien til avkjøringen til Fjukgårdene. Gårdsveien følges forbi Fjukgårdene og opp i skogen. Der går en skogsvei til Gjerterudsteinen, en stor flyttblokk som ble lagt igjen der av isen etter siste istid.


Fra Gjerterudsteinen fortsetter skogsveien oppover åsen langs skog og hogstfelt til gapahuken som tilhører Trimgruppa i Blaker idrettslag. Der er det passelig å ta en liten pust i bakken før skogsturen fortsetter langs en sti opp til Fjuktjern forbi Høgemåsan.


Oppe ved Fjuktjern er det flere steder langs vannkanten fine steder å sitte. Fjuktjern ligger inne i skogen uten nær bebyggelse rundt eller ved jordbruksområder, så vannet er rent nok til å drikkes. Det er også fisk i Fjuktjernet som kan fiskes, hvis man har med fiskekort og fiskeredskap.


Fra Fjuktjern kan man gå opp til Gunhildrudhøgda og titte på den flott utsikten ned til Fjuktjern og utover skogene vestover. Fra Fjuktjern går en sti ned på baksiden til ei lita myr og til en skogsvei som går ned Hudalen til Skagrim gård. Derfra følges en gammel skogsvei til Fjukgårdene.


Skogsveien mellom Stagrim og Fjuk går i et lett skogsterreng uten alt for mange stigninger. Oppe i skogen ovenfor Fjuk gård er det en dam med krakker ved som man kan sitte og ta en pause etter turen. Derfra er det ikke langt ned til Fjuk skole og slutten på turen.


Skogsturens lengde er på 11,1 kilometer.

Andre poster i samme kategori