Bjørnholen

Åsryggen som Bjørnholen ligger på er lengst øst i marka, med grensene fra Fet, Skedsmo og Sørum kryssende om hverandre. Bjørnholen er i Sørum, men en skal ikke gå langt for å komme inn i både Fet og Skedsmo.


Masta som står på Bjørnholen er av nyere dato med alskens duppeditter hengende oppover, fra antenner til radaer og paraboler. Tidligere sto det er utkikkstårn der som på Skedsmosiden hadde kallenavnet Kopperudtårnet, oppkalt etter gården Kopperud som ligger vest for Bjørnholen.


Det er mange stier som leder til Bjørnholen, som er et slags knutepunkt i marka. Fra Kopperudlia er det noen stier går opp til Bjørnholen, det samme for Borkedalslia. Over Størsrudfjellet kommer det stier og fra Faldalen er det også mulig å komme seg til Bjørnholen.


Langs med Glomma i Sørum er det flere steder stier som leder til Bjørnholen. Både ved Nordre Hammeren og Mellomhammeren går stiene opp i skogen. Fra Nordre Hammeren går det sti opp til blant annet Bæreggtjernet, og stien fortsetter til Pussemyra.


Derfra er det flere muligheter for å komme seg til Bjørnholen langs stier. Én går om Elghytta, en annen går om Ruserud og videre enten om Kohinor eller over Lenmåsan og til Bølerposten. Fra Kohinor går en sti som møter stien fra Elghytta rett øst for Bjørnholen.


Med den beliggenheten til Bjørnholen, midt i marka som et knutepunkt for mange stier på kryss og tvers er det mange som ferdes der. På Bjørnholen er det en boks med ei turbok oppi. Der kan man skrive seg inn og etterlate et bevis på at man har vært på Bjørnholen.

Flere poster i samme kategori