Elghytta

Elghytta ligger omtrent én kilometer øst for Bjørnholen, på en fjellhylle ovenfor Bæregtjernet. Her der det vid utsikt utover landskapet østover mot Glomma og Sørumsand. Etter at det meste av skogen er hugget ned rundt Elghytta, har utsikten blitt vesentlig bedre.


For å komme seg til Elghytta er det flere muligheter, blant annet fra Bjørnholen, men også fra Dammyra, Ruserud og Kohinor. Elghytta ligger litt for seg selv utenfor de mest trafikkerte stiene.


Fra Dammyra går det en sti som går forbi Vivangsmyra opp til Elghytta. Fra Ruserud går det en sti ned til Pussemyra og videre ned i Tjennsdalen og opp til Elghytta. Fra Bjørnholen og Kohinor kommer det stier som møtes underveis til Elghytta.


Ved Elghytta er det en stor krakk med spisebord hvor det er plass til mange turgåere. Her kan man sitte og spise mens man nyter den flotte utsikten. I vinterhalvåret kan man sikkert grille, for det er en bålplass der.

Fra den flotte utsikten på Elghytta kan man se helt til Aurskog, Aulifeltet, Armoen og til og med skimte kornsiloene på Årnes i det fjerne. Sørumsand ligger på andre siden av Glomma og er godt synlig.

Flere poster i samme kategori