En runde i Fet

På toppen av Garderåsen er det en liten parkeringsplass hvor jeg har parkert noen få ganger når jeg har gått tur derfra. Denne turen gikk forbi Tientjernet og langs med en sti på vestsiden og opp til der hvor utsiktstårnet på Bergeråsen stod før i tiden. Videre gikk jeg langs med åsen til Veståsen og foreviget noen vinkler fra landskapet der.


Fra nordvestsiden av Veståsen går det en bratt sti ned og med den så kommer man seg ned til Bergerbekken og opp til Kongsrudtjernet. Det er sti hele veien så langt, men etter å ha passert Rakkermåsan ble det ut i terrenget. Mellom Kongsrudtjernet og Rakkermåsan er terrenget ganske bratt med skogsvei/sti helt til måsan.


Fra Rakkermåsan bærer det ut i terrenget. Det er noen stier på sydøstsiden av Rakkermåsan, men de blir gjerne borte. På et høydedrag øst for Rakkermåsan hvor skogen er hugget ned ligger det en stor stein som det er fin utsikt til Glomma og Roven fra.


Derfra gikk jeg sydvestover mot Jasemyra og Holtåsen hvor jeg kom over det digert fuglereir i toppen på ei gammal uttørket furu. Det viste seg å være et fiskeørnreir siden fuglen sirklet over meg hele tiden mens jeg var i nærheten.


Etter å ha tittet litt på utsikten utover landskapet i Fet en stund bar det ned fra Holtåsen og ned i dalen mot Bergeråsen. Nede i skogen der står en gammel bil i en for den et grønt helvete. Den kan ha vært brukt til "hvilebrakke" siden en skorstein stikker opp fra taket.

Flere poster i samme kategori