En rundtur ved Mellomhammeren

Etter å ha passert vanninntaket for NRV og en annen parkeringsplass, går veien av til høyre og opp en bratt bakke. Der ligger en liten parkeringsplass hvor stien opp i åsen går fra. Etter drøyt 50 meter opp skogsveien går en sti opp til høyre og det er kulturstien over Korpefjellet og videre.


Oppe på Korpefjellet er det en markert gravrøys og stien fortsetter til et stikryss hvor stien til venstre går ned til Elgmyra. Derfra går stien opp til Bæreggtjernet, Pussemyra med et lite stopp ved Ruggesteinen som ligger på nordsiden av Pussemyra, oppå en liten høyde.

​Fra Pussemyra går stien ned Tjennsdalen og over til Elghytta. På grunn av hogst er det stedvis at stien er borte opp til Elghytta. Utsikten på Elghytta er fantastisk etter at det meste av skogen rundt er skjært ned.


Fra Elghytta går turen videre over hogstfeltet og ned til Bølerposten som er et stiskille hvor stien til høyre går til Bjørnholen. Vel framme på Bjørnholen kan man skrive seg inn i boka som ligger i boksen der. Fra Bjørnholen går stien ned til myra mellom Ballerudtjerna og opp til Kohinor.


Kohinor er Skedsmos høyeste punkt med 347,3 m.o.h. Der er det bygget en hytte som jeg noen ganger har stoppet ved. Fra Kohinor går turen videre over Lenmåsan til grenseskillet mellom Skedsmo og Sørum. Her er mye skog borte, men noen rødmerkede trær står igjen på grensedelet. Ved å følge de merkede trærne, kommer man til grensedelet mellom Fet, Skedsmo og Sørum, som er merket med en rødmalt påle.


Herfra går turen ned en bratt helling mellom noen bratte klipper og ned i en liten dal ved Pussemyra, opp den bratte hellinga til Ruserud og ned stien igjen til Pussemyra og videre stien ned Agntjennslia til Agnetjernet og Røysa. På åsen Røysa er det en stor gravrøys. Stien fortsetter forbi Røysa og ned igjen mot parkeringsplassen ved Mellomhammeren.

Flere poster i samme kategori