Farshatten

Skogsturen til Farshatten er en fin tur i et variert terreng. Parkeringsplassen ved Stampetjernet er et godt utgangspunkt. Her er det god plass og avgiftsfri parkering.


Fra Stampetjernet går en sti opp til en skogsvei. Den følges helt til stien som er merket med et skilt til Farshatten. Hele tiden er det stigning, også opp stien i skogen noen hundre meter.


Etterhvert flater stien litt ut før den går ned i en liten dal og opp igjen på andre siden. Nå nærmer stien seg stien fra Lunderåsen og går videre ned i dalsøkket på baksiden av Farshatten. Opp mot Farshatten går stien over ei steinrøys som er restene etter bygdeborgen som var der.


Vel oppe på toppen av Farshatten er det fin utsikt sørover mot Stampetjernet, Kongsrudtjernet, Rudskulen, Svellet og helt til åsryggene i østmarka.


Fra Farshatten kan man gå til andre turmål i nærheten som Størsrudåsen eller Bjørnholen. Alle disse turene er fine familieturer og bidrar til fine naturopplevelser for store og små. Skogsturen til Farshatten er et populært turmål for mange turglade mennesker.


Les mer om bygdeborger.


Skogsturens lengde er 1,5 kilometer.

Flere poster i samme kategori