Fetsund til Leirsund om Veståsen og Hauglidfjellet

Skogsturen starter på Fetsund stasjon. Derfra følger den Faldalsveien ut av sentrum. Etter å ha passert Tveter gård, går en skogsvei over jordet og til skogkanten. Der går en annen skogsvei opp i dalen på nordøstsiden av Veståsen. Denne følges et lite stykke, til en sti går ned i skogen.


Stien går ned til en bekk og over den og opp til en gammel skogsvei som går til toppen av Veståsen. Bakken er lang og bratt. Vel oppe på toppen går stien langs med åsen til nordsiden av Veståsen hvor utsikten er helt fantastisk. Derfra kan man se nesten hele Skogsbygda.


Etter å ha stått og beundret den fine utsikten litt, går en bratt sti ned til en skogsvei som følges derfra helt ned til Bergerbekken. Der er bakken ned like bratt som den som var opp. Bergerbekken krysses et sted hvor et tre ligger over bekken. Derfra går stien opp i Vinsnesskogen.


Etter å ha gått stien et stykke gjennom Vinsnesskogen går turen litt i terrenget utenfor sti ned i dalen på nedsiden av Rudskulen. Der er det bestandig bløtt, så godt fottøy trengs der. Fra dalen går stien opp og forbi Finbråten, men skogsturen passerer over Finbråten og Gullerud.

Fra jordekanten på Gullerud går turen videre i terrenget utenfor sti. Skogen i Kongsrudtjern naturreservat er stedvis overlatt til naturen. Trær ligger overende i det grønne fine mosegrodde landskapet. Det er en fryd for øyet å gå der. Etter å ha gått gjennom skogen, dukker en sti opp.

Stien går gjennom skogen og helt ut til Branderudveien. Den følges et lite stykke til en sti som går til Tretjernet. Ved Tretjernet er det satt opp krakker og der er det fin utsikt utover tjernet. Stien går langs med tjernet til skogsveien som går i Tretjerndalen. Den følges til enden.

Der går en litt bratt sti opp mot toppen av Hauglidfjellet. Oppe på en liten flate ligger jettegryta på Hauglidfjellet og derfra går stien videre opp til toppen av åsen. Der går stien over Hauglidfjellet som følges til toppen av åsen hvor det står en krakk. Der stod utsiktstårnet i sin tid.

Turen går videre ned til Barnefoten og forbi. På nedsiden av Barnefoten går en eldre skogsvei gjennom skogen. Èn går ned til bunnen av dalen, hvor Jekslebekken renner. Derfra går veien helt til Leirsund stasjon.

Skogsturens lengde er på 13,4 kilometer.

Flere poster i samme kategori