Fetsund til Rakkermåsan

Skogsturen til Rakkermåsan begynner ved Fetsund stasjon og følger Faldalsveien til Tveter gård og litt forbi. Etter å ha passert gården går en skogsvei over jordet og til skogkanten på Holtåsen. Der går en skogsvei/sti opp i skogen som går langs Rakkermåsalia helt opp til Rakkermåsan.


På vestsiden av Rakkermåsan står ei lita hytte og innpå måsan ei lita tømmerkoie. Fra Rakkermåsan går en sti/skogsvei ned til snuplassen ved Småtjerna. Derfra går en grusvei ned til Skårergårdene. Ved Skårer er grusveien sperret med en veibom.


Fra Skårer følges Faldalsveien tilbake til Fetsund. Turen går for det meste langs landevei, skogsvei/sti og grusvei, så muligheten for å bruke sykkel mye av strekningen er tilstede, unntatt over Rakkermåsan som er litt over 200 meter bred. Der kan sykkelen trilles, siden myra kan være ganske blaut.

Rakkermåsan kan være oppkalt etter en rakker fra Christiania som bodde på ei seter der på begynnelsen av 1800-tallet. En rakker eller nattmann som det også het, var en person som utførte arbeid med tømming av utedoer og latriner i bymessige strøk. Les mer om rakkeren.


Turens lengde er på 12 kilometer.

Flere poster i samme kategori