Hauglifjellet rundt

Skogsturen som går Hauglifjellet rundt begynner ved skihytta på Asakmoen. Derfra følger den lysløypetraseen fram til sandtaket og følger så dette langs en sti til Branderudveien. Veien krysses og over til skogkanten bak det lille sandtaket og går langs dette til en sti lengst vest på Hauglifjellet.


Alternativet er å gå fra skihytta langs Flaenveien til Branderudveien og gå ned veien mot renseanlegget i Hauglifjellet. Etter ett par hundre meter går en sti opp til høyre og opp i skogen. Første sti til venstre går over vestsiden av Hauglifjellet.


Over toppen på Hauglifjellet går en sti ned til venstre og den går ned et ganske bratt terreng, ned til den gamle lysløypa som gikk i en runde bak Asak skole. Etter noen hundre meter går en skogsvei av til høyre. Denne følges helt til man kommer til trafostasjonen på Ausen.


Fra Ausen går en Dragonstien over den østlige delen av Hauglifjellet. Etter å ha gått over det meste av åsen, gjør stien en liten "knekk" i en sving og der går en sti ned til venstre, mot Tretjernet. Der stien flater litt ut, før den fortsetter ned en bratt bakke til tjernet, ligger det en liten jettegryte på nedsiden av et lite berg, på venstre side av stien.


Ved jettegryta har det kommet en lysledning og denne følges opp på åsen igjen, forbi hytta som ligger ovenfor Tretjernet og til en sti som går opp og møter Dragonstien igjen. Resten av turen går ned Hauglifjellet til det lille sandtaket og samme sti tilbake til lysløypa og skihytta.

Flere poster i samme kategori