Stordalen og barnefoten

Fra Skihytta på Asakmoen følges Flaenveien til Branderudveien, krysser den og følger veien til renseanlegget noen hundre meter. Stien/skogsveien ned til Stordalen går ned til venstre før porten. Etter å ha gått gjennom Stordalen og kommer til utkanten av skogen, lå det der i barneåra en liten oppdemmet dam som vi brukte som skøytebane om vinteren.


Stien passerer Asak skole og der hvor Vardebakken en gang var. Den gamle lysløypa gikk gjennom Stordalen og opp til der hvor stien til barnefoten går opp. Stien til barnefoten går opp en bakke med trær og fjell og passerer ei hytte, hvis en ikke tar stien til høyre oppe i bakken.


Selve barnefoten er bare noe naturen selv har laget, men er et artig kulturminne som har eksistert i noen år ved at man legger noen mynter oppi "foten". I mine barneår lå det gjerne noen ett-øringer, to-øringer, fem-øringer og kanskje noen ti-øringer der.


Etter å ha passert barnefoten er terrenget greiere å gå i og det er ikke langt opp til toppen av Hauglifjellet hvor det stod et utkikkstårn en gang, tilsvarende det som stod på Bjørnholen, som het Kopperudtårnet. Tilbaketuren til Skihytta er grei å gå derfra.


Turens lengde er på 4,4 kilometer i et variert terreng.

Flere poster i samme kategori