Øystein er turleder

Turleder på skogstur

Her er jeg avbildet sammen med noen lokale turdeltakere på Breimåsan i Asakskogen ved Leirsund.

Turlederrollen er et resultat av et samarbeid med Tømmerruta.

Tømmerruta har engasjert seg i å få til en løsning med å lede personer på tur. Derfor er Øysteins turside involvert i dette, som den eneste aktøren på Nedre Romerike som har et slikt turtilbud. Nå skal Øysteins turside utvikles til å bli en leverandør av ledede turer. Tømmerruta er et samarbeid mellom Lillestrøm kommune, Museene i Akershus, Rælingen kommune og Viken Fylkeskommune.

Som turleder vil Øysteins turside levere tjenester til enslige voksne, barnefamilier, nybegynnere, grupper, bedrifter o. a. som har interesse av at seg og sine får fine naturopplevelser. Turene blir gått for det meste i Lillestrøm og Nes kommuner på Romerike. Turene vil bli gått på stier som er brukt av mange og turene går til forskjellige turmål, som utsiktspunkt, fine tjern, huler, kulturminner osv.
 

Turansvarlig i Øysteins turside, Øystein Berntsen, har mange års erfaring med skogsturer og det å være ute i naturen. Helt siden oppveksten min for 50-55 år siden har jeg vært ute i naturen hele året. Jeg liker meg best i skogen med alle dens daler, fjellskrenter, myrer, utsiktspunkt, tjern og åser. Når jeg lager turbeskrivelser, lager jeg de helst med utgangspunkt i en sti, men det har forekommet turer utenfor sti også.


Før jeg går en tur som skal bli en turbeskrivelse, planlegger jeg med å studere forskjellige digitale kart. Noen viser flere stier enn andre, men alle har ikke mobil løsning, så da blir det noen skjermkopier. Turene jeg går blir sporet med en dings fra Garmin, og noen av de turene havner i turbloggen og på UT.no, mens alle vises på Facebook. Jeg liker å utforske nye områder, nå skjer det i nærheten av der jeg bor.

Turene som skal gås med turleder blir bare på sti for de som ikke har brukt skogen så mye. Mens for turvante kan turen legges ut i terrenget utenfor sti, bare man har et mål for turen. Til de fleste turmålene som er satt opp er det fine stier å gå på, med et par unntak. 

I bildeserien over er jeg turleder med turdeltakere.

Populære turer

Øysteins turside - Turguide - Kulturminnetur på Asak

Kulturminnetur på Asak

Turdato
10 mai 2021
Øysteins turside - Turguide - Tur langs Elvestien

Tur langs Elvestien

Turdato
11 mai 2021
Øysteins turside - Turguide - Tur til Farshatten

Tur til Farshatten

Turdato
20 mai 2021
Øysteins turside - Turguide - Tur til Barnefoten

Tur til Barnefoten

Turdato
18 mai 2021
Øysteins turside - Turguide - Tur til Røverhula

Tur til Røverhula

Turdato
24 mai 2021
Øysteins turside - Turguide - Tur langs Glomma

Tur langs Glomma

Turdato
12 mai 2021
Øysteins turside - Turguide- Tur rundt Heia

Tur rundt Heia

Turdato
13 mai 2021
Øysteins turside - Turguide - Tur rundt Tretjernet

Tur rundt Tretjernet

Turdato
14 mai 2021
Øysteins turside - Turguide - Tur til Bjørnholen

Tur til Bjørnholen

Turdato
19 mai 2021
Øysteins turside - Turguide - Tur til Finbråten og Rudskulen

Tur til Finbråten og Rudskulen

Turdato
21 mai 2021

Bildefremvisningen viser alle turmålene det er mulig å være med på. De har forskjellig vanskelighetsgrad, fra veldig lette til litt mer krevende, men ikke umulige. Turene går i varierte fine terreng med vann, utsikt, historie på godt brukte stier.

Beveg musepekeren over bildevisningen for å pause fremvisningen.

Be the first to comment
Administrator

Administrator on Tur langs Elvestien

Den første kommentaren..., kommer kanskje flere 😁