Skihytta til Asaklandet

Denne turen som går mest langs vei, men også litt i skogen i et forholdsvis greit terreng. Turen begynner og slutter ved skihytta på Asakmoen. Første del går til enden av Flaenveien, forbi pistolbanen og inn i Fet. Rett før den bratte bakken, går en sti inn i skogen på høyre side.


Først kommer man til et hogstfelt hvor stien forsvinner før den dukker opp igjen i motsatt ende av feltet, i en åpning i skogen. Der går en skogsvei rett fram som butter inne i skogen. Stien går ned til venstre og forsvinner litt i terrenget, som ikke er vanskelig å forsere.


Skogen er åpen og fin og lett å gå i ned til bekken. Derfra går en sti ut til jordet som ligger på Asaklandet. Asaklandet kalles området som ligger helt sør på Asak, nedenfor de sørligste gårdene, ned mot Leirelva, på grensa til Fet. Fra Asaklandet går en vei oppover.


Litt opp i bakken slutter Gudleivs vei. Den begynner ved Asak avlastningshjem. Ved slutten av veien er det fin utsikt utover Asaklandet og jordene ved Leirelva og mot Jølsen gård i Fet. Turen fortsetter forbi Asak kirkeruin og gravhaugfeltet fra vikingtiden tilbake til skihytta.


Turens lengde er på 3,6 kilometer.

Flere poster i samme kategori