Lunderåsen til Farshatten og Størsrudåsen

Innerst i Lunderåsvegen er det en liten parkeringsplass for ett par biler. Der går stien opp i terrenget og over Ausenfjellet til Farshatten. Stien er bred og fin helt fram til høyspentlinja. Da smalner den litt inn før den går ned i dalen nedenfor Farshatten.


Etter å ha vært og tittet litt på den flotte utsikten på Farshatten, går skogsturen ned på baksiden av Farshatten til Lundertjernet. Fra Lundertjernet går en litt svak sti skrått oppover Kopperudlia til en skogsvei. Fra denne skogsveien går en annen sti videre oppover Kopperudlia.


Stien butter i en annen skogsvei som ender i en sti som fortsetter under høyspentlinja og går videre til Frognerhytta og Kastet. Etter å ha passert jernaldergravrøysa ved Kastet, kommer man til et stiskille. Begge stiene derfra går over Størsrudåsen, men her skal den til venstre velges.


Denne stien går over den vestlige delen av Størsrudåsen og ned til dalsøkket ved Lunderåsen. Før det må man nyte den fine utsikten litt først fra utsiktspunktet på Størsrudåsen. I dalsøkket går en sti i retning Lundertjernet, men etter noen hundre meter går den opp på Lunderåsen og tilbake til den lille parkeringsplassen i enden av Lunderåsvegen.

Flere poster i samme kategori